Désirée Docter

Ik ben Désirée Docter en woon samen met mijn dieren op het schitterende landgoed AlGoed. We zijn hier onderdeel van een kleine woongroep en ik help hier mee om het landgoed te onderhouden. Ik heb altijd graag met dieren en met de natuur willen samenwerken. De dieren maakten me ervan bewust, dat er in contact tussen mens en dier zoveel meer mogelijk is.
Jaren heb ik in de zorg gewerkt, om er in 2000 achter te komen, dat het me niet meer genoeg voldoening gaf.

Ik wilde meer, namelijk naast het contact met mensen, ook met de natuur en dieren bezig zijn. Maar vooral wilde ik mijn hart volgen. Ik ben me gaan omscholen. Via de HBO opleiding Natuurgeneeskunde voor Dieren, de opleiding tot Kruidenvakvrouw, cursussen communiceren met dieren, sjamanistische vooropleiding en de opleiding tot Cref Behandelaar sta ik waar ik nu ben.
Ik heb een, voor mij, perfecte combinatie gevonden als dierentolk, Natuurgeneeskundig therapeut, Kruidenvakvrouw en Psychosociaal Therapeut. Dit om mens en dier dichterbij zichzelf en elkaar te helpen brengen. Wat ik vaak tegenkom, is dat wij mensen het echte contact met ons hart zijn kwijt geraakt. We benaderen tal van zaken vooral vanuit ons hoofd, vaak uit angst om controle te verliezen. Samen met de dieren help ik mens en dier om weer naar hun hart te gaan, in hun kracht te staan en vandaaruit het leven vorm en zin te geven.

Mooier werk kan ik me niet meer voorstellen en ik doe het dan ook met hart en ziel. Daarnaast is het delen van mijn ervaringen en kennis een grote passie van mij. Dit is vormgegeven in het geven van mijn eigen opleidingen communiceren met dieren, diverse Masterclasses op gebied van Aroma (essentiële oliën) -en kruidentherapie en een nieuwe opleiding Jij en de Natuur. In deze opleiding hoop ik mensen weer bewust te maken van wat de natuur ons allemaal te bieden heeft.
In de workshop 'van Hoofd naar Hart' heb ik de mogelijkheid al mijn kennis te kunnen delen en mensen te laten ervaren hoe het is om hun hart te kunnen volgen.

Zoals gezegd werk ik samen met de dieren die bij mij wonen en we vormen een warm, hecht en sterk team om daar waar nodig mens en dier bij te staan en ons steentje bij te dragen aan een gezonde en fijnere Aarde.